Przepis na : śniadanie
Któż nie lubi jajek. Na twardo, na miękko, sadzone, po wiedeńsku, ale w tym wypadku ala Monika omlet na wypasie. Gdy nazywa się danie w ten sposób, to dziecko zajada, nawet gdyby mu nie smakowało w końcu matka się napracowała Składniki: 4 jajka 8 czarnych oliwek 4 zielone oliwki papryka czerwona szpiczasta 2 plasterki ulubionej szynki 1 plasterek żółtego sera 5 pomidorków koktajlowych masło i olej do smażenia sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki Do miski wbijamy jajka. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i po...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...