Omlet na wypasie

Omlet na wypasie

Przepis na : śniadanie

Któż nie lubi jajek. Na twardo, na miękko, sadzone, po wiedeńsku, ale w tym wypadku ala Monika omlet na wypasie. Gdy nazywa się danie w ten sposób, to dziecko zajada, nawet gdyby mu nie smakowało w końcu matka się napracowała Składniki: 4 jajka 8 czarnych oliwek 4 zielone oliwki papryka czerwona szpiczasta 2 plasterki ulubionej szynki 1 plasterek żółtego sera 5 pomidorków koktajlowych masło i olej do smażenia sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki Do miski wbijamy jajka. Dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i po...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.