Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

Przepis na : deser

Oczywiście w moim wydaniu deser musi być szybki i prosty.   Składniki: 6 niewielkich jabłek 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu   Kruszonka: 50 g masła 100 g mąki 50 g cukru   Jabłka kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę cukru i 1 łyżeczkę cynamonu. Mieszamy.   Kruszonka: Masło powinno być zimne z lodówki, kroimy je w kostkę, umieszczamy w misce, dodajemy mąkę i cukier. Palcami wyrabiamy kruszonkę.   Do kokilek wkładamy jabłka, na wierzch sypiemy kruszonkę. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.