Przepis na : śniadanie
Składniki: kromka czerstwego chleba 1 jajko garść ugotowanego i obranego bobu sól łyżka masła łyżeczka posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Na większej patelni, na maśle podsmażamy z obu stron chleb, obok rozbijamy całe jajko, czekamy, aż się zetnie białko i żółtko. Na talerz przekładamy grzankę, układamy na wierzchu sadzone jajko i kawałki bobu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i solą. Podajemy zaraz po przygotowaniu. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!