Przepis na : śniadanie
Zastanawialiście się kiedyś nad tym, dlaczego zwolennicy zdrowej kuchni polecają spożywanie dużej ilości kiełków? Problem jednak w tym, że wyrastają one z nasion, w których pełno jest potencjalnie szkodliwych składników pokarmowych, m.in. nierozpuszczalnego błonnika, który może prowadzić do wielu problemów zdrowotnym np. tzw. zespołu nieszczelnego jelita. Można stwierdzić, że nasiona absolutnie nie dorównują jakościowo i ilościowo, powszechnie spożywanym owocom i warzywom. Mają mniej witamin i su... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama