Przepis na : śniadanie
Wielkanocne kurczaki z jajek to prosta i świetna ozdoba Wielkanocnego stołu, którą możemy wykonać razem z naszymi pociechami. Na dodatek ozdoba jadalna (za wyjątkiem pieprzu) i zdrowa. Polecam na nadchodzące Święta! Składniki: 6 jajek ziarenka pieprzu rzodkiewka garść rukoli Przygotowanie: Jajka wkładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy. Gotujemy na twardo (około 9 minut, licząc od zagotowania). Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Zostawiamy w zimnej wodzie. Każde jajko obijamy o boki rondla i pozo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...