Babka makowo-kokosowa

Babka makowo-kokosowa

Babka makowo-kokosowa

składniki* 250 g maku* 200 g miękkiego masła lub margaryny* 300 g cukru* 1 opakowanie cukru wanilinowego* sok i skórka otarta z 1/2 cytryny* 6 jajek* 100 g mąki* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 2 białka* 120 g wiórków kokosowychSposób wykonaniaMak zmielić (lub kupić już zmielony mak) na sucho. Masło (1 łyżkę odłożyć) utrzeć , dolać 20 dag cukru, cukier wanilinowy, skórkę cytrynową i jajka, ucierać, aż do powstania jednolitego kremu.Mąkę (1 łyżeczkę odłożyć) z proszkiem do pieczenia i makiem wymieszać z krem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mąka, mak, kokosowe, ciasto, cytryna, sok, jajko, krem, ciasto cytrynowe, sok cytrynowy, babki, babeczki, ciasto kokosowe, ciasto z białek , sposoby na jajko, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z makiem, ciasto ucierane , babka cytrynowa

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.