Wiosenna jajecznica z pieczywem lekkim

Wiosenna jajecznica z pieczywem lekkim

Wiosenna jajecznica z pieczywem lekkim

Przepis na : śniadanie

Dzień warto rozpocząć od pożywnego śniadania. Delikatną jajecznicę usmażoną na maśle klarowanym lubię podawać z warzywami. Tym razem wybrałam rzodkiewki, szczypiorek, awokado i dla nuty pikanterii dodałam moją ulubioną papryczkę jalapeno. Z lekkim pieczywem i odrobiną sera feta była to prawdziwa poranna uczta :) 2 porcje: 4 jajka łyżka masła klarowanego pół pęczka rzodkiewek papryczka jalapeno pół pęczka szczypiorku sól, pieprz dodatkowo: pieczywo Sonko lekkie razowe awokado 2 łyżki sera feta Jajka roztrzepujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.