Szakszuka z kaszą jęczmienną i quinoa

Szakszuka z kaszą jęczmienną i quinoa

Szakszuka z kaszą jęczmienną i quinoa

Szakszuka to danie podawane przeważnie na śniadanie, natomiast ja uwielbiam przyrządzać ją na obiad. Dodaję wtedy do niej sycące dodatki takie jak soczewica, ciecierzyca, czy kasza. Tym razem przygotowałam, ją z mieszanką kaszy jęczmiennej i komosy ryżowej. Jajka w gęstym sosie pomidorowym z dodatkiem tych składników stanowią pyszne, rozgrzewające i pożywne danie, idealne na chłodny jesienny dzień :) 3 porcje: 100 g kaszy jęczmiennej prażonej + quinoa 3 kolory Risana pół cebuli łyżka oleju 2 liście laurowe 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.