Przepis na : śniadanie
Gdy kończyłam liceum, wyprowadziłam się z domu i zaczęłam pierwsze samodzielne działania w kuchni, jednym z pierwszych dań, jakie nauczyłam się robić była jajecznica serowa. Od tamtej pory uważam, że nie ma lepszego sposobu na tę potrawę. Natomiast ostatnio postanowiłam dodać do niej jeszcze jeden składnik, czyli pure z dyni. Jajecznica wyszła jeszcze bardziej kremowa i przepyszna! Jeśli nie macie dyni, to spróbujcie, chociaż z samym cheddarem, ale gwarantuję, że warto skusić się na obie wersje. Jajecznicę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...