Przepis na : sałatka
Sałatka z dynią, kozim serem i szynką parmeńską , skropiona lekkim dressingiem z oliwy i soku z cytryny, to sałatka, którą bardzo często robię w okresie jesiennym. Przyrządzam ją z różnych odmian dyni, jednak najczęściej jest to dynia piżmowa lub dynia zwyczajna . Dynię najpierw obieram ze skórki, kroję na duże kawałki, po czym piekę z odrobiną miodu, oleju i soli. Upieczoną dynię łączę z sałatą, roszponką, rukolą lub mieszanką sałat, w zależności od tego, którą z nich mam akurat dostępną w domu. Do sałatki... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...