Ciasto na pizzę

Ciasto na pizzę

Ciasto na pizzę

To ciasto na pizzę jest dla cierpliwych, gdyż trzeba się naczekać zanim wyrośnie w lodówce. Efekt końcowy jest jednak wart czekania, gdyż ciasto po upieczeniu jest lekkie, chrupiące i ma fantastyczny smak . Taki sposób przygotowania ciasta jest charakterystyczny dla pizzy neapolitańskiej , w przypadku której ciasto wolno wyrasta nawet przez 48 godzin. Często połowa z tego czasu to czas wyrastania w temperaturze pokojowej, a połowa to czas wyrastania w lodówce. W przypadku poniższego ciasta na pizzę również... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.