Baba ghanoush to robione z pieczonego bakłażana danie w formie pasty lub dipu. Danie to ma kremową i gładką konsystencję i świetnie sprawdza się podane z niemalże każdym rodzajem pieczywa oraz z warzywami. Pieczywo , z którym podać można baba ghanoush to chlebek pita, podpłomyk, pieczywo tostowe, chipsy a także krakersy. Z kolei warzywa pasujące do tego wegańskiego dipu to wszelkiego rodzaju chrupiące warzywa takie jak ogórek, marchew oraz papryka. Przygotowanie baba ghanoush zaczynam od umycia, osuszenia ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...