Brukselka gotowana w mleku

Brukselka gotowana w mleku

Brukselka gotowana w mleku

Brukselka, ciągle mało popularna w naszym kraju. Być może przyczyna leży w jej goryczkowatym smaku a przecież jest kilka sposobów aby go zneutralizować - gotowanie na parze, mrożenie, ... czy mój ulubiony gotowanie w mleku co jednocześnie przypomina mi jeden ze smaków dzieciństwa.Składniki :0,5 kg brukselki (niedużej)1 szklanka mlekaok 1 szklanki wodyłyżka cukrupłaska łyżeczka soli100 g masłaok 4-5 łyżek bułki tartejPrzygotowanie :Brukselkę oczyszczam obierając z zewnętrznych listków i lekko nacinam na krzyż tr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.