Powidła śliwkowe z pomarańczą i cynamonem

Powidła śliwkowe z pomarańczą i cynamonem

Powidła śliwkowe z pomarańczą i cynamonem

Pyszne, śliwkowe powidła z korzenną nutą cynamonu i posmakiem pomarańczy. Taka sytuacja: zima, trzaskający mróz za oknem, a wy siedzicie w ciepłym mieszkaniu, pijecie gorącą herbatę i zajadacie się śliwkowymi powidłami. Fajne, prawda? Ale żeby to było możliwe najpierw musicie wejść w posiadanie takich powideł. Oczywiście jakieś tam można kupić w sklepie, ale nie takie. Takie trzeba zrobić samemu. A to naprawdę nic trudnego. Poświęcicie troszkę czasu i będziecie mieć niezły zapas na zimowe wieczory. Naprawdę wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.