Papryka na słodko do słoików na zimę

Papryka na słodko do słoików na zimę

Papryka na słodko do słoików na zimę

Papryka na słodko, czyli coś co naprawdę lubimy. Do obiadu, na kanapki, alb po prostu tak solo nabić na widelec i podgryzać. To nasz wypróbowany przepis, co roku taka paprykę robimy. Więc z czystym sumieniem możemy ten przepis dać wam, nie zawiedziecie się. Warto teraz trochę takich przetworów porobić żeby zimą było co jeść.        Potrzebujemy: 1,5 kg papryki 4 szklanki wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 łyżeczki soli listek, ziele olej Wykonanie: Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.