Dżem z dyni z galaretką pomarańczową

Dżem z dyni z galaretką pomarańczową

Dżem z dyni z galaretką pomarańczową

Aromatyczny, lekko cytrusowy i zupełnie inny w smaku od dżemu z dyni z brzoskwiniami . Polecam do wypróbowania.  Dla kogo: dla tych, u których dynia stoi na parapecie od dłuższego czasu i czeka na "swój czas" dla tych, którzy wykorzystują dynię nie tylko na Halloween dla tych, którzy kupili dynię i zastanawiają się co z niej zrobić Składniki: 2,5 kg dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 400g cukru torebka dżemfixu, konfiturexu, żelfixu 2:1 lub 3:1 pół flakonika olejku pomarańczowego 2 galaretki pomarańcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.