Cukinia a la ananas na zimę do słoików

Cukinia a la ananas na zimę do słoików

Cukinia a la ananas na zimę do słoików

Ten sposób na cukinię stał się hitem w naszej rodzinie! Cukinia po przygotowaniu ma super smak i rzeczywiście smakuje jak ananas.  Świetnie komponuje się z ciastami czy muffinkami. Nam najbardziej smakuje w tym przepisie na muffinki i wkładamy ją zamiast ananasa z puszki. Dla kogo: dla posiadających nadmiar cukinii dla chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi   Składniki: 700g cukinii (waga po obraniu) 200g cukru torebka cukru waniliowego (16g)  płaska ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.