Łopatka pieczona z młodymi ziemniakami i kapustą

Łopatka pieczona z młodymi ziemniakami i kapustą

Łopatka pieczona z młodymi ziemniakami i kapustą

Niewiele składników, proste wykonanie, świetny smak.     Składniki: -ok. 80 dkg łopatki -ok. 1 kg małych młodych ziemniaków -ok. 1 kg kapusty kwaszonej -2-3 ząbki czosnku -sól, pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi -olej    Kilka godzin przed pieczeniem łopatkę płuczemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem niedźwiedzim, dodajemy pokrojone ząbki czosnku, skrapiamy delikatnie olejem i odstawiamy. Umyte ziemniaki gotujemy do miękkości w osol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.