Przepis na : obiad
Rosół jest u nas od wielkiego dzwonu, dlatego pomidorowa jest zupełnie świeża, nie na rosole zrobionym wczoraj ;) Ja robię ją ze zblendowanymi warzywami, które ją świetnie zagęszczają, bo wiem, że nikt tych warzyw i tak by nie zjadł. Mój mały trik pozwala na niemarnowanie żywności z bardzo zdrowym skutkiem. Tym razem pomidorowa z dużą ilością bazylii zamkniętej w małym słoiczku. Uwielbiam tę formę bazylii, bo zawsze mogę ją mieć pod ręką, nawet zimową porą. Potrzebujemy: porcję mięsa jak na rosół (2 nóżki, 2 skr... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...