Przepis na angielski pudding znalazłam akurat w tym czasie, kiedy trzeba było go zacząć przygotowywać. Powinien on według przepisu dojrzewać w chłodnym miejscu - u mnie w lodówce - przez 2 miesiące. Ja zrobiłam go po 1,5 miesiąca dojrzewania, ponieważ nie tylko mnie kusił, ale i potrzebowałam miski w której leżał i miejsce w lodówce. Myślę, że ten czas zdecydowanie wystarczył. Puddingiem jestem zachwycona. mnustwo bakalii, rewelacyjny smak i ten sos… Sos jest rewelacyjny i doskonale dopełnia smak puddingu i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...