Pyszna, kolorowa sałatka z ogórków i papryki w zalewie miodowej. Zimą taka sałatka sprawdzi się idealnie jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 papryki czerwone 1 papryka żółta 4-5 marchewek 500 g cebuli 4-5 ząbków czosnku gorczyca zalewa 1 L wody 250 ml octu 10% 1 szklanka cukru 4 łyżki miodu 1,5 łyżki soli Wykonanie: Wszystkie warzywa dokładnie myję. Ogórki, marchewkę kroję w plasterki. Cebulę i paprykę kroję w paski. Czosnek drobno siekam. Całość dokładnie ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.