Dziś przepis dla tych, co lubią ostre smaki. My bardzo lubimy i często się nią zajadamy. A tu znajdziecie przepis na kiszoną słodką paprykę. 1 kg ostrej papryki 6 ząbków czosnku korzeń chrzanu koper 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu 1,5 łyżki soli na 1 L wody Wykonanie: Paprykę myję. Do słoika wkładam koper, czosnek, chrzan i wsypuję ziarna pieprzu, ziele angielskie oraz liść laurowy. Wkładam paprykę, układając ją dość ciasno. Z wody oraz soli gotuję zale... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.