Aromatyczne i bardzo chrupiące ciasteczka z płatków orkiszowych z żurawiną, orzechami laskowymi i cynamonem. Proste, szybkie i bardzo pyszne. Składniki: 300 g płatków orkiszowych Polskie Młyny 150 g masła 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki orzechów włoskich 1 duże jajko 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1 łyżka proszku do pieczenia Wykonanie: Orzechy pokroić na mniejsze kawalki, podsmażyć na patelni. Masło roztopić, żurawinę pokroić na mniej... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.