Przepis na : obiad
Kurczak marynowany w musztardzie z miodem to moja propozycja na pyszny obiad. Do tego szybki pod warunkiem, że mięso przygotujemy dzień wcześniej . Składniki: kurczak u mnie 2 szt każda po 1,3 kg 6-8 łyżek musztardy 2 łyżki miodu 5 łyżek oleju 3 ząbki czosnku słodka czerwona papryka chilli carry zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć. Do miski przełożyć musztardę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, olej oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, natrzeć kurczaka ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.