Rogale z masą makową.

Rogale z masą makową.

Rogale z masą makową.

Przepis na : deser

Składniki: -1 kg. mąki -100 g. drożdży -2 łyżki cukru -250 ml. śmietanki 18% -kostka margaryny Kasi -2 jajka -masa makowa Sposób przygotowania: Śmietankę delikatnie podgrzewamy na gazie lub w mikrofalówce. Dodajemy cukier i pokruszone drożdże. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jajka i wyrośnięty rozczyn. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie i sprężyste. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Wykrawamy trójkąty ok. 15 cm. długości. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.