Chleb pszenno żytni codzienny

Chleb pszenno żytni codzienny

Chleb pszenno żytni codzienny

Przedstawiam moją wersje chleba pszenno- żytniego na zakwasie. Jest to zmodyfikowany przepis od mojej mamy. Piekę go juz dość długo i wychodzi zawsze. Hydracja myślę że może wynosić na logikę około 51 - 55% bo do pszennych i mieszanych chlebów dodaje mniej więcej tyle samo wody co i mąki. (dodadkowe 10% pochodzi z rozczynu ktore rozrabiam dzień wsześniej na oko ale tak że jest dość duża zawartość wody). składniki pól szklanki zakwasu żytniego aktywowanego poprzedniego dnia. Wyjmuje zakwas dzień... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lubczyk i Wanilia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.