Ptysie z kremem karpatkowym, który mi najlepiej smakuje pomimo, że nie jest taki efektowny jak np. z serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Z tej ilości ciasta wyszło mi 28 ptysi. Kremu w sam raz. Nadziałam połowę ptysi, resztę zamroziłam. Krem przechowałam w miseczce przykrytej folią przez 3 dni. Zrobiłam to po to aby sprawdzić jak się będą zachowywać ptysie, które po wyjęciu z zamrażalnika ponownie włożę do piekarnika nagrzanego do 200st. na 10 minut. Tę informację wyczytałam w sieci i chciałam to sprawdzić. Eks... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...