Pod koniec września nastawiłam kolejny ocet jabłkowy i nie chcąc wyrzucać jabłek po odlaniu octu, zaczęłam szukać w sieci co można z nich zrobić i oczywiście znalazłam, musztardę! Jesteśmy bardzo pomysłowym Narodem.:) Musztarda wyszła tak dobra, że muszę się zaopatrzyć w różne rodzaje gorczycy. Co do użycia pieczonych jabłek są opinie, że przechowywanie jej nie będzie tak długie jak z jabłek po occie. No i wychodzi na to, że muszę nastawić kolejny ocet aby mieć jabłka do musztardy. Jabłka można... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...