Ciasto leżakujące na pierniki krakowskie

Ciasto leżakujące na pierniki krakowskie

Ciasto leżakujące na pierniki krakowskie

Leżakujące ciasto na pierniki świąteczne robiłam inspirując się wieloma przepisami na przestrzeni ostatnich lat. Już po raz kolejny wracam do przepisu klik  zmieniając co nieco w przepisie, czyli 3 rodzaje mąki + dodatek rumu. To najlepsze pierniczki, jakie robiłam do tej pory. Takie też będą w tym roku. Dlaczego? Bo nadają się do jedzenia już na drugi dzień po upieczeniu i takie pozostają do końca. Rozpływają się w ustach. Duże znaczenie ma jakość użytych składników. Czas leżakowania minimum 4 tygodn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.