Chleb żytnio-orkiszowy na maślance z kurkumą

Chleb żytnio-orkiszowy na maślance z kurkumą

Chleb żytnio-orkiszowy na maślance z kurkumą

Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty w wykonaniu. Chleb smakowity, z chrupiąca cienką skórką. Połowa została zjedzona z samym masłem tego samego dnia. Myślałam, że mi wystarczy na dłużej:). Polecam! Chleb żytnio-orkiszowy na maślance z kurkumą Zaczyn wieczór, dzień przed pieczeniem chleba 30g startera z lodówki x), 200g mąki żytniej typ 720, 200g wody Wymieszany składniki przykrywamy i pozostawiamy na 12-14 godzin w temperaturze  Pokojowej. Zaczyn jest gotowy do użycia, jeśli wyrośni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.