Buraczki zasmażane z cebulą i jabłkiem. To świetny dodatek na ciepło do mięs obiadowych. Smakują także podane na zimno. Składniki: 500 g ugotowanych buraków, średniej wielkości cebula, duże jabłko, sól, pieprz, łyżeczka cukru, łyżka masła, woda, łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Ugotowane buraczki ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w małą kostkę, jabłko obieramy ze skóry ścieramy na grubych oczkach na tartce. Podsmażamy na maśle 3-4 minuty. Dodajemy buraczki oraz około 30 ml wody. Smażymy ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...