Pieczony rosół przygotowujemy piekąc wcześniej mięso i warzywa w piekarniku, a następnie gotując wszystko na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Tak przygotowany rosół jest bardziej esencjonalny i wyrazisty w smaku, a do tego ma piękny bursztynowy kolor. Podajemy z makaronem oraz świeżą natką pietruszki. Składniki: 600 g mięsa z kurczaka - u mnie pałeczki, 3 duże marchewki, 3 średniej wielkości, pietruszki, pół dużego selera korzeniowego, por - biała i jasnozielona część, duża cebula, 3 gałązki selera naciowego, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...