Pieczony rosół

Pieczony rosół

Pieczony rosół

Pieczony rosół przygotowujemy piekąc wcześniej mięso i warzywa w piekarniku, a następnie gotując wszystko na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Tak przygotowany rosół jest bardziej esencjonalny i wyrazisty w smaku, a do tego ma piękny bursztynowy kolor. Podajemy z makaronem oraz świeżą natką pietruszki. Składniki: 600 g mięsa z kurczaka - u mnie pałeczki, 3 duże marchewki, 3 średniej wielkości, pietruszki, pół dużego selera korzeniowego, por - biała i jasnozielona część, duża cebula, 3 gałązki selera naciowego, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.