Faszerowana cukinia w stylu włoskim

Faszerowana cukinia w stylu włoskim

Faszerowana cukinia w stylu włoskim

 Cukinia faszerowana mięsem, pomidorami, czosnkiem i bazylią. Pyszny obiad, który sprawdzi się także na wynos na zimno. Składniki: 2 większe cukinie , 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe) pomidory w puszce z sokiem, mała cebula, 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki bazylii, sól, pieprz, 100 g sera żółtego, kulka sera mozzarella Przygotowanie: Cukinię myjemy, kroimy na pół, wydrążamy środek, posypujemy solą. Do mięsa mielonego dodajemy posiekany wydrążony wcześniej środek z cukinii, d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.