Widziałam je już mnóstwo razy i w końcu zdecydowałam się zrobić. Bardzo łatwe w wykonaniu, wygląda równie efektownie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, tabliczka czekolady - u mnie z bakaliami, jajko Przygotowanie: Na środek ciasta francuskiego wykładamy całą czekoladę. Nacinamy ciasto na ok 2 cm pod kątem do czekolady z obu stron. Zawijamy górę i kolejno kawałki ciasta francuskiego - raz z lewej, raz z prawej, aby powstał warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...