Dziś zapraszam na aromatyczne szaszłyki drobiowe, do przygotowania na grillu, patelni grillowej lub w piekarniku. Mięso kurczaka marynuje się tutaj w jogurcie, soku z cytryny i przyprawach. Na patyczki oprócz mięsa możemy tez nałożyć ulubione warzywa do szaszłyków, na przykład kawałki papryki. Smacznego:) 500 g piersi z kurczaka, opcjonalnie 2 czerwone cebule i inne warzywa, na marynatę: 1/3 szklanki jogurtu greckiego, 3-4 łyżki oleju, 1 i 1/2 łyżeczki rozgniecionej kolendry, 1 i 1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymsk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...