Domowa zupa ogórkowa

Domowa zupa ogórkowa

Domowa zupa ogórkowa

Ogórkowa- lekko kwaskowata, pożywna, rozgrzewająca. Nigdy nie smakuje tak, jak jesienią. Zapraszam Co nam trzeba? Garnek 5 litrowy, napełniony wodą w ilości 4 l 2 kości schabowe, 2 skrzydełka lub udko z kurczaka 4 marchewki – kroimy w talarki 1 pietruszka, kroimy w półplasterki kawałek selera- pokrojony w kostkę kiszone ogórki- wielkości średniej – 10 sztuk sok z kiszonych ogórków- 200ml (lub tyle ile macie ze słoika) Dobrowolne do zabielenia 200g śmietany, najlepiej 18 % i 2 łyżki mąki, rozrobione z 4 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.