Ogórkowa- lekko kwaskowata, pożywna, rozgrzewająca. Nigdy nie smakuje tak, jak jesienią. Zapraszam Co nam trzeba? Garnek 5 litrowy, napełniony wodą w ilości 4 l 2 kości schabowe, 2 skrzydełka lub udko z kurczaka 4 marchewki – kroimy w talarki 1 pietruszka, kroimy w półplasterki kawałek selera- pokrojony w kostkę kiszone ogórki- wielkości średniej – 10 sztuk sok z kiszonych ogórków- 200ml (lub tyle ile macie ze słoika) Dobrowolne do zabielenia 200g śmietany, najlepiej 18 % i 2 łyżki mąki, rozrobione z 4 ły... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat