Słodko-kwaśne i chrupiące, takie są właśnie ogórki z kurkumą. Nasz absolutnie ulubiony dodatek do soczewicy . Przepis na te smaczne ogórki pochodzi od mojej kochanej Rodzicielki, która hojnie nas nimi zawsze obdarowywała, szczególnie w początkowym okresie naszej drogi z chorobą Córki . Teraz sama produkuję duże zapasy tego smakołyku i wyznam Wam, że tegoroczne ogórki też smakują wyśmienicie Składniki (na 8 litrowych słoików): Warzywa: 4 kg ogórków 5 średnich cebul 2 duże ząbki czosnku Zalewa : 2 litry wody ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...