Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI 150 g m ą ki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 200 g truskawek 3 łyżki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody **** INGREDIENTI 150 g di farina 150 g di yogurt bianco 200 g di fragole 3 cucchiai di zucchero 2 cucchiai di olio d'oliva 1 uovo 1 cucchiaino di lievito vanigliato 1/2 cucchiaino di bicarbonato PRZYGOTOWANIE Truskawki myjemy, osuszamy i obieramy z szypułek. W misce ubijamy jajko z jogurtem i olejem. Dodajemy mąkę ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".