Przepis na : obiad
SKŁADNIKI Kluseczki 400 g ricotty 200 g m ą ki pszennej 100 g parmezanu 2 jaja s ó l, pieprz Pomidorki 200 g pomidorków 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru bazylia oregano oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Gnocchi 400 g di ricotta 200 g di farina 100 g di parmigiano 2 uova sale , pepe Pomodorini 200 g di pomodorini 2 spicchi d'aglio 1 cucchiaino di zucchero basilico origano olio d'oliva sale, pepe W misce mieszamy ricott ę z jajkami, m ieszamy na gładką masę . Następnie... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".