Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 225 g m ąki z ciecierzycy 225 g m ąki pszennej 400-450 g wody 40 g masła parmezanu szałwia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 225 g di farina di ceci 225 g di farina 00 400-450 g di acqua 40 g di burro parmigiano salvia sale PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy oba rodzaje m ą ki oraz szczyptę soli. Stopniowo dodajemy wrzącą wodę. Ciasto na kluseczki dokładnie mieszamy, aby było gładkie i bez grudek. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate le farine e il pizzico di sa... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".