Jak wybrać świeżego i dojrzałego melona?

Jak wybrać świeżego i dojrzałego melona?

Jak wybrać świeżego i dojrzałego melona?

Melon to świeży, orzeźwiający i bogaty w witaminy owoc, którego nie powinno zabraknąć na naszych stołach w gorące letnie dni. Melon jest jadalnym owocem z rodziny dyniowatych. Produkowany jest  głównie w Chinach, w Turcji, Maroku, USA, Egipcie i Indiach. W Europie najwięcej melonów produkuje Hiszpania, która uprawia ich milion ton rocznie. Na drugim miejscu s ą  Włochy, gdzie najwięcej upraw jest w regionach Sycylii, Kampanii, Lacjum, Apulii i Emilii-Romanii.  Melony można&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bagietka, niskokaloryczne

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.