Bułeczki dyniowe z powidłami

Bułeczki dyniowe z powidłami

Bułeczki dyniowe z powidłami

Składniki: 2,5 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych pół szklanki mleka 3/4 szklanki puree z dyni 3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zapachu pomarańczowego 4 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 290 g powideł śliwkowych Masło roztopić i wystudzić. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże wymieszać. Dodać pozostałe składniki, mleko powinno być delikatnie ciepłe. Ręcznie wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.