Grecka musaka

Grecka musaka

Grecka musaka

Czas przygotowania: 1,5 hPorcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 36,00 złSKŁADNIKI:ok. 700 g bakłażana ( 2 średnie)Sos mięsno-pomidorowy: 500 g chudego mielonego mięsa (najlepiej wołowina) 2 średnie czerwone cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów   2 łyżki koncentratu pomidorowegonatka pietruszki1/2 łyżeczki mielonego cynamonuszczypta chili1 łyżeczka suszonego oregano1/2 łyżeczki cukrusólzmielony czarny pieprzSos beszamelowy: 50 g masła 2 płaskie łyżki mąki 300 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, zupa pomidorowa, mielone, sos beszamelowy, ser, czosnek, cebula, ciasto, cynamon, mięso, tarta, pomidor, sos pomidorowy, mięso mielone, duszone, wołowina, chilli, pietruszka, bezglutenowe, zapiekanka, zapiekanki, sos do mielonego , sos chilli, suszone pomidory, masło czosnek, smażony ser, mięso duszone, zapiekanka z mięsem , pomidory z serem, tarta ser

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.