Składniki na ciasto po 500 g ziemniaków surowych i ugotowanych, 1,5 szklanki mąki pszennej (na przykład puszysta lubella), 2 jajka, 1 czubata łyżeczka soli; Składniki na nadzienie 400-425 g ugotowanego mięsa wieprzowego lub wołowego, 1 średnia cebula, 1 jajko, olej, sól, mielony pieprz czarny, otarty majeranek, mielona gałka muszkatołowa. Pyzy ziemniaczane z mięsem – przepis Na początek ziemniaki ugotowane przeciśnijmy przez praskę, natomiast surowe zetrzyjmy na tarce, odciśnijmy z soku. Połączmy oba rodz... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...