Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Przepis na : obiad

Pieczone żeberka z tego przepisu są soczyste, smaczne i zawsze smakują tak samo dobrze. Kluczem tych żeberek jest przygotowanie odpowiedniej marynaty, to właśnie ona nadaje cały smak i aromat mięsu. Warto również w sklepie wybrać chude mięso. Pamiętajmy, aby choć trochę tłuszczu tam było, bo to właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku. Składniki na marynatę 2 ząbki czosnku 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżka oleju 2 cm imbiru odrobina majeranku odrobina tymianku szczypta mielonych goździków Składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.