Jak ugotować bób, żeby był miękki? Jest to wiedza, która posiadły nasze babcie. Dzięki odpowiedniemu gotowaniu bób może nie wzdymać i być przepyszną przekąską. W jaki sposób przygotować bób, by był wspaniały i miękki? Bób jest niezwykle popularną roślina strączkową, która na wiosnę króluje w warzywniakach. Jest niezwykle zdrowy, a jego skórka ma wiele witamin. Warzywo to jest źródłem dużej ilości białka i poosiada małą zawartość kwasów tłuszczowych. Jest często polecany osobom na diecie. Bób można jeść bez nicze... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...