Domowy ketchup to jeden z niezbędnych dodatków do hot-dogów, parówek, zapiekanek, pizzy. W sklepach jest ogromny wybór tych produktów, jednak tylko domowa wersja będzie całkowicie zdrowa, pozbawiona sztucznych dodatków itd. Przygotowanie ketchupu jest niezwykle szybkie, a jak poddacie go procesowi pasteryzacji to może stać bardzo długo w lodówce. Przeczytaj również: Jak pasteryzować słoiki Składniki 2 kg pomidorów duża cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki octu winnego 1 mała papryczka chilli 2-3 łyżki cukru szczypt... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...