Baba cytrynowa na białkach.

Baba cytrynowa na białkach.

Baba cytrynowa na białkach.

Przy pieczeniu mazurków zostają nam białka. Możemy je wykorzystać do upieczenia dorodnej baby.1/2 kg mąki250ml mleka30g drożdży6 łyżek cukru3 łyżki oleju4 białka100 g masła1łyżka skórki otartej z cytryny ewentualnie aromat cytrynowy2 garście rodzyneksólZrobić zaczyn ,trochę mąki 5-6 łyżek i rozkruszone drożdże zalać połową letniego mleka i odstawić do wyrośnięcia.Stopić masło i przestudzić. Rodzynki zalać wrzątkiem.Do wyrośniętego zaczynu dodać cukier ,olej ,skórkę cytrynową lub aromat ,szczyptę soli i sto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.