Dziś testuję kolejny przepis jajka w mięsie mielonym. Jest to bardzo prosty i szybki przepis, który będzie ozdobą świątecznego stołu. Jajka w mięsie mielonym Składniki 3 jajka 300g mięsa mielonego z karkówki Bułka tarta 1 jajko do masy mięsnej Sól ,pieprz do smaku ½ łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego ½ łyżeczki wędzonej słodkiej papryki. Wykonanie Jajka czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...