Kluski ziemniaczane z mięsem

Kluski ziemniaczane z mięsem

Kluski ziemniaczane z mięsem

 Składniki: Ciasto: Ziemniaki obrane 1 kg Mąka ziemniaczana Jajko Sól Farsz: Mięso z rosołu 650 g (u mnie udka z kurczaka) Warzywa z rosołu (kawałek marchewki, selera i pietruszki) Sól Cebula średnia (pokrojona w kosteczkę, podsmażona na złoto) Pieprz Majeranek + Jeśli farsz po wymieszaniu będzie zbyt suchy można dodać kilka łyżek bulionu Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mocno osolonej wodzie do miękkości. Przecisnąć przez praskę lub przez maszynkę do mielenia. Mięso z rosołu, warzywa oraz podsmażoną ce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.